Zapečené žampiony
2. 10. 2010
Suroviny:
žampiony dle počtu strávníků
1 velká cibule
4 vejce
150 g šunky
sůl
zakysaná smetana
Postup:
Žampiony umyjeme a osušíme. Nožičky odstraníme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme cibulku, přidáme k ní šunku nakrájenou na drobné kostičky, nakrájené nožičky z hub, podusíme a zaklepneme 2 vejci. Vznikne nám hustá smaženice, kterou naplníme do posolených kloboučků. Ty vyskládáme do vymaštěného pekáčku a dáme tak na 10 min. péct. Můžeme podlít trošičkou vody.
Mezitím si připravíme směs zakysané smetany a zbylých dvou vajec a po 10 minutách pečení zalijeme připravenou směsí. Pečeme dalších 10-15 min.
Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář