Čertí ocásky
27. 2. 2010
Suroviny:
1/2 kg kuřecích prsíček
(nebo stehenních řízečků)
1 menší lečo (nemusí být)
Marináda:
1-2 vejce
1 palička lisovaného česneku
3 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1/2 lžičky sladké papriky
sůl, grilovací koření
2 lžíce Maizeny rozmíchané v troše vody
3 lžíce mléka - pokud je marináda příliš hustá
2 lžíce sojové omáčky
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme lečo a promícháme s připravenou marinádou. Necháme přes noc uležet a druhý den smažíme za občasného promíchání. Pro obměnu můžeme ze směsi smažit menší placičky (vejdou asi 3 na pánev)
Do stejné marinády lez nakládat také pouze naklepané a nasolené kuřecí řízky, které se nechají do druhého dne proležet a pak se smaží.
Podáváme třeba s bramborovou kaší a zeleninovým salátem
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář