Cikánská kuřecí mňamka
27. 2. 2010
Suroviny:
2 velká kuřecí prsa
(nakrájená na tenké plátky)
cca 1 kg brambor
(celé 10 min. povařit ve slané vodě)
Směs na potření:
2 zakysané smetany (nebo 1 větší)
prolisovaný česnek (dle chuti)
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
(rozmícháme v misce)
Postup:
Lehce povařené brambory nakrájím na kolečka a maso na tenké plátky. Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme brambory, kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, česneku a koření a opět brambory, maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, zalijeme zbytkem smetany. Mezi jednotlivými vrstvami můžeme ještě trošku posolit. Zapékáme v troubě asi 45 minut.
Servírujeme nakrájené na kostky a podáváme například s rajčaty a vařenou brokolicí.
Zdroj: tento recept dovezla před lety moje maminka z nemocnice od jedné staré cikánky a je opravdu vynikající
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář