Drůbeží ragú se zeleninou
27. 2. 2010
Suroviny:
1/2 slepice
(nebo 2 velké kuřecí čtvrtky)
2 středně velké mrkve
1/2 malého celeru
2 cibule
1 sterilovaný hrášek
1 lžíce tuku
1 lžíce hladké mouky
zakysaná smetana
citron, petržel, sůl
5 ks pepře, 3 ks nového koření
1 bobkový list
Postup:
Maso uvaříme v horké vodě s cibulí, celerem, mrkví a kořením. Měkké maso vyjmeme a přecedíme vývar. Připravíme světlou jíšku zalijeme ji studenou vodou a dobře rozvaříme, pak ji zalijeme vývarem a vaříme 20 min. Přidáme nakrájené maso, na kostičky nakrájený celer a mrkev, pak hrášek, prohřejeme, osolíme a dochutíme citronem a petrželí, nakonec vmícháme kysanou smetanu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář