Kuře pod peřinou
27. 2. 2010
Suroviny:
1 celé kuře (naporcovat a vykostit)
3 rohlíky
3 stroužky česneku
1 cibule
1 vejce
500 g mletého bůčku
petržel, majoránka, grilovací koření
paprika, sůl, pepř, Vegeta
Postup:
Do vymaštěného pekáče dáme kousky vykostěného kuřete, posypeme paprikou a solí. Mletý bůček smícháme s lisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rohlíky, cibulí, Vegetou, majoránkou a dochutíme solí a pepřem, pak přidáme vejce (směs podobná jako na karbanátky). Připravenou směs dáme na kuřecí maso, posypeme petrželkou, grilovacím kořením a lehce zakápneme olejem. Pečeme v troubě asi 1 hodinu.
Možno podávat teplé (s bramborovou kaší) i po studenu (s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou)
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář