Řízky v sýrové peřince
27. 2. 2010
Suroviny:
4-8 ks kuřecích řízků
(podle počtu osob)
300 g strouhaného eidamu
1 šlehačka
Těstíčko:
2 vejce, hladká mouka a mléko
sůl, grilovací koření
(konzistence - trošku hustější než na palačinky)
Postup:
Maso lehce naklepme, naložíme do těstíčka a necháme uležet do druhého dne. Zprudka smažíme na pánvi (cca 2 min. z každé strany), pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, hustě posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme zapéct do trouby (25-30 min.)
Toto jídlo se výborně se hodí, když čekáte více hostů a je velmi jemné a lahodné. Těstíčko můžete také ochutit podle vlastní fantazie např. česnekem atd.
Zdroj: z časopisu „Lidové recepty speciál“ - mírně upraveno
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář