Katův šleh
27. 2. 2010
Suroviny:
500 g vepřové kýty
2 větší cibule
1 velké lečo
1 malý ostrý kečup
2 lžičky Harisy (ostrá pasta)
chilli omáčka
sůl, Vegeta
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na troše oleje v tlakovém hrnci, přidáme vepřové maso nakrájené na tenké nudličky a orestujeme, zalijeme vodou tak, aby voda sahala kousíček nad maso. V tlakovém hrnci povaříme 10 min. Pak mírně zahustíme (moukou smíchanou s vodou), přidáme 1 velké lečo (pokud nemáte můžete jej nahradit čerstvými paprikami a rajčaty, které předem podusíte), dále celý malý ostrý kečup, 2 lžičky Harisy a trošku chilli omáčky.
Krátce povařte, dochuťte solí a Vegetou a můžete podávat. Jako příloha se hodí hranolky, americké nebo opékané brambory a zeleninová obloha.
Nebojte se, tento recept sice působí velmi ostře, ale není to tak hrozné. Je pikantní a velmi chutný. U nás se po něm může utlouct manželův tatínek :-)
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář