Sekaná na plechu s rajčaty a sýrem
27. 2. 2010
800g mleté vepřové pleci
1 vejce
1 rohlík namočený v mléce
sůl, pepř, vegeta
1 lžíce hořčice
1 lžíce křenu
2 stroužky česneku
… a dále…
kečup
hořčice
2 velká rajčata
2 bílé papriky
1 cibule
strouhaný eidam
Postup:
Připravíme maso na seknou klasickým způsobem (jak je kdo zvyklý nebo podle mého receptu). Kupované mleté maso mi jaksi moc „nejede“ (bývá většinou dost tučné) a tak si vždy koupím kousek libového vepřového masa a dělám si sekanou vlastní. Přidáme potřebné ingredience a koření a připravenou masovou směs rovnoměrně rozvrstvíme na vyšší kulatý plech (nebo do větší zapékací mísy)
Maso potřeme vrstvou hořčice a kečupu, dále poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikou a dáme péct do trouby. Po asi 45 min. posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem a dáme ještě chvíli zapéct.
Nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s vařenými bramborami.
Mňam, mňam… :o)))
Zdroj: od tety Jarky z Římova - ale ta používá místo doma dělané sekané hotovou směs na sekanou, která se dá koupit zmrazená ve válečcích
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář