Vepřové kousky na žampionech
27. 2. 2010
Suroviny:
500 g vepřové kýty nebo pleci
300 g čerstvých žampionů
2 velké cibule
sůl, pepř, vegeta,
kousek slaniny
polohrubá mouka
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje v tlakovém hrnci, přidáme vepřové maso nakrájené na menší plátky (nebo i nudličky) a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme a dusíme až maso pustí šťávu. Podlijeme vodou a dusíme. Mezitím si nakrájíme žampiony na kostičky nebo tenčí plátky a přidáme je k masu. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme asi 15 min. Pak zahustíme jíškou, kterou si připravíme tak, že na pánvi podusíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a až se vypeče přidáme polohrubou mouku a za stálého míchání vlijeme do připravené směsi. Krátce povaříme a dochutíme Vegetou.
Vepřové maso lze nahradit také kuřecím nebo krůtím.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář