Hrníčková bábovka
14. 2. 2010
Suroviny:
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce (stačí i 2)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Ze surovin vyšleháme klasickým způsobem těsto, které pozvolna pečeme v předehřáté troubě asi 35-40 min. Zda je bábovka hotová poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud se již těsto nelepí, můžete vytáhnout z trouby.
Hotovou bábovku po vychládnutí pocukrujte nebo pokapejte čokoládovou polevou (můžete čokoládu posypat i kokosem).
Podle tohoto receptu snadno připravíte i mramorovou bábovku tak, že do formy nejprve nalijete 1/2 světlého těsta, zbytek pak obarvíte 2 plnými lžícemi kakaa a dolijete do formy.
Na velikonočního beránka:
Na beránka používám stejný poměr surovin jako na bábovku, ale místo na hrníčky měřím na skleničky, dávám pouze dvě celá vejce a přidávám do těsta 1 lžičku koření „Sladké pečení.
Zdroj: kolegyně Irena
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář