Olejová buchta s jablky
14. 2. 2010
300 g mletého cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 dcl oleje
1 dcl vlažného mléka
1/2 lžičky sody
1 prášek do pečiva
400 g polohrubé mouky
1/2 kg loupaných jablek
kakao
Postup:
Cukr, vanilkový cukr a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a sodou a 1/2 těsta nalijeme na vyšší plech. Do zbytku těsta přidáme 2-3 lžíce kakaa, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Jablka nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na těsto (můžeme také pouze nakrájet na kostičky a přisypat jablka přímo do těsta a pak teprve nalít na plech).
Upečeme do růžova, po vychládnutí nakrájíme na kostky a pocukrujeme.
Varianta s želé:
Na hotový moučník můžete ještě připravit želé tak, že 1 instantní nápoj typu Tang (jablečná nebo broskvová příchuť) rozmícháme v 1 litru studené vody, uvaříme se 3 vanilkovými pudingy a nalijeme na vychládlé těsto.
Zdroj: mamča
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář