Šlehačkové řezy s želé
14. 2. 2010
Suroviny:
200 g mletého cukru
250 g polohrubé mouky
4 žloutky + ze 4 bílků sníh
1 šlehačka (250 ml)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Na barevné želé:
1 l ovocné šťávy (z kompotu + dolít vodou a dochutit sirupem nebo Vitacitem)
3 pudingové prášky (podle barvy pudingu, pak bude mít barvu i želé)
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme šlehačku a pak přisypeme mouku a prášek do pečiva. Pak lehce vmícháme tuhý sníh. Upečeme na pečícím papíru.
Na upečený a vychládlý korpus poklademe kompotované nebo čerstvé, krájené ovoce a připravíme si želé.
Z 1 litru nachystané ovocné šťávy odebereme asi 3 dcl, ve kterých dobře rozmícháme 3 pudingové prášky. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty jako klasický puding. Dobře mícháme, protože želé má hustší konzistenci než puding. Ihned horkým želé polijeme ovoce. Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v chladu a na druhý den krájíme na řezy.
Želé můžete použít i na jiné moučníky s ovocem a těsto můžeme pro obměnu obarvit kakaem.
Zdroj: od mamči
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář