Péřové řezy
14. 2. 2010
Suroviny na těsto:
200 g hladké mouky
200 g mletého cukru
100 ml oleje
4 vejce
1 prášek do pečiva
Suroviny na puding:
Horký, uvařený puding z 1 l mléka + 2 vanilkových nebo kakaových pudingových prášků, připravený klasickým způsobem
Na dozdobení:
2 zakysané smetany + 2 skořicové cukry
Postup:
Trouba musí být předehřátá na 200 st. Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vlijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem (ten je v tomto případě nutný!!). Do syrového těsta vlijeme nepravidelně horký uvařený puding.
Při teplotě 200 st. pečeme přesně 15 minut, vytáhneme a na ještě horké natřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
POZN.: Řezy nepečte déle jak 15 min., jinak překypují!
Zdroj: mamka
cukřík
(Marcela, 11. 7. 2012 19:32)