Zdravá buchta s vločkami
14. 2. 2010
Suroviny:
0,4 l horkého mléka a
200 g ovesných vloček
necháme 1 hod. namočit
4 lžičky medu
4 lžičky kakaa
3 lžičky skořice
1 prášek do pečiva
200 g polohrubé mouky
100 g cukru
1/5 másla
(podle vlastní chuti můžeme přidat velkou lžíci rozinek, krájených ořechů, sekaných mandlí, kandovaného ovoce, pohanky, kousky čokolády, sušených meruněk nebo švestek atd.
Postup:
Do odstáté směsi mléka a vloček přidáme všechny suroviny, nalijeme do dobře vymazané a moukou vysypané oválné zapékací mísy, dortové nebo bábovkové formy a pečeme cca 20-25 min. na 180 st. C. Pak krájíme na řezy.
Pro zpestření můžeme pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou
Zdroj: od tety Evy
oprava
(Marcela, 16. 9. 2012 21:00)