Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRK - HRK buchta

14. 2. 2010

Obrazek 

Suroviny na těsto:
2 celá vejce
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 plné polévkové lžíce kakaa
 
Krém:
1 ananasový kompot i se šťávou
1 šlehačka
1 vanilkový puding bez vaření
1 Ztužovač šlehačky
 
 
 
Ze surovin připravíme obvyklým způsobem těsto, které nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem a upečeme. Krém připravíme tak, že všechny suroviny vložíme do vyšší mísy a několikrát zamícháme pomocí metličky. Krém krásně zhoustne a můžeme jej ihned natírat na korpus.
Na závěr pocákáme čokoládou a uchováváme v chladu.
 
TIP:

Zákusek můžete obměňovat podle fantazie - můžete vynechat kakao a mít jako základ světlé těsto, můžete použít kakaový puding bez vaření, místo ananasu lze do krému dát kompotované mandarínky, broskve atd. Vše záleží na vaší chuti a fantazii - krém je opravdu rychle hotový a výborný.

Obrazek

 
Zdroj: www.nadoma.cz
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hurááá

(Marcela, 1. 10. 2010 20:38)

Jéé, tak to jsem moc ráda, že se Vám to tentokrát podařilo :o) Jestli budete chtít vyzkoušet nějaký další recept, tak doporučuji Eskymo řezy - mňam :o) Marcela

repečení

(jitka, 1. 10. 2010 19:01)

Dobrý den, tak dnes jsem upekla znovu hrk hrk buchtu a musím napsat že je vynikající, chybami se člověk holt učí , takže díky za recept určitě vyzkouším další:o)

...

(Marcela, 25. 9. 2010 18:06)

Jituš, mrzí mě ty suroviny... ale věřím, že s Créme Olé už mě nebudete proklínat. Všechny recepty tady jsem opravdu sama odzkoušela. Nedovolia bych si zde prezentovat něco bez vlastního odzkoušení... Držím pěsti na příští týden :o)

pudingový omyl

(jitka, 25. 9. 2010 16:59)

Dobrý den Marcelo, děkuji vám , tak tohle mě fakt nenapadlo, samozřejmě jsem tam dala obyč puding, teď mě to je zcela jasné a proto do toho půjdu znovu ale až za týden. Mějte se

Puding bez vaření - Créme Olé

(Marcela, 24. 9. 2010 20:30)

Jitko, asi jste dala klasický puding - s tím to nezhoustne - musí se dát puding bez vaření - nejlepší je Créme Olé od Dr. Oetker a šlehačka se nešlehá - všechny suroviny na krém se jen společně párkrát promíchají ve vyšší nádobě - takto krém opravdu zhoustne

hrk - hrk buchta

(jitka, 24. 9. 2010 17:48)

takže to dopadlo jak jsem předpokládala, z receptu není jasné zda šlehačku ušlehat, nýbrž z něho vyplývá vše do hrnce, milé dámy takže nejdříve si šlehačku ušlehejte jinak budete mít kuchyň celou bílou krém tekoucí , ale korpus O.k. Mimochodem celá náplň skončila v odpadu. Receptum zdar

hrk - hrk buchta

(jitka, 24. 9. 2010 14:56)

Právě dělám tuto buchtu jsem zvědavá jak to dopadne, popravdě řečeno mám strach z toho krému moc se mě to nezdá. Dám vědět.