Jahodové řezy s Gustinem
14. 2. 2010
Suroviny na těsto:
4 žloutky
200 g cukru
1 dcl oleje
… společně utřít a přidat
200 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
1 dcl oleje
sníh z bílků
… po vypracování těsta upečeme piškot na pečícím papíru a po vychládnutí potřeme krémem:
Jahodový krém:
Šťávu ze 2 jahodových kompotů dolijeme do 3/4 l vodou a spolu s 3 jahodovými pudinky a 3 lžícemi Gustinu uvaříme hustou haši. Do téměř vychládlé hmoty přidáme 1 máslo vymíchané se 180 g cukru a na závěr přidáme rozmačkané jahody z kompotu. Vyšleháme a natřeme na upečený piškot.
Na závěr polijeme čokoládovou polevou a můžeme dozdobit proužky bílé čokolády. Po ztuhnutí krájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou a jahůdkou.
Zdroj: od manželovy rodinky z Římova
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář