Medovník - Arménský medový dort
14. 2. 2010
Suroviny:
120 g cukru
2 lžíce mléka
1 lžíce medu
1 vejce
100 g Hery
… ušleháme v horké lázni, po mírném vychládnutí přidáme:
1 malou lžičku sody
450 g hladké mouky
Náplň:
120 g cukru
200 g másla ... utřít a přidat
Uvařený, vychládlý vanilkový puding z 1/2 l mléka a 1 vanilkového pudingového prášku
Postup:
Do mírně vychládlé směsi přidáme mouku a sodu a uhněteme v rukou. Rozdělíme na 4 díly. Rozválíme na pečícím papíru a každý díl upečeme samostatně asi 10 min. Vychládlé spojíme krémem. Ve střední vrstvě nedávat krém, ale jahodovou nebo rybízovou marmeládu.
Zdroj: kamarádka Jana K.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář