Minivěnečky s vanilkovým krémem
14. 2. 2010
Suroviny na odpalované těsto:
50 g 100% tuku
250 ml vody
špetka soli
2 celá vejce
140 g polohrubé mouky
na špičku nože prášek
do pečiva
Krém:
300 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr + 2 lžíce cukru
1/2 másla
Postup:
Do hrnce dáme vařit vodu, tuk a sůl - přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přisypeme mouku a mícháme, až vznikne hladká, jednolitá hmota. Dáme znovu na oheň a za stálého míchání ještě krátce prohřejeme . Těsto přendáme do mísy a necháme prochladnout, pak postupně vmícháváme vejce. Až je těsto hotové a dobře vymíchané, přidáme prášek do pečiva. Na pečící papír stříkáme malé věnečky (počítejte s tím, že lehce nafouknou). Pečeme v silně vyhřáté troubě 5 min. na 200 st. C, pak snížíme teplotu na 180 st. C a pečeme ještě 6-7 min, až zrůžoví. Nutné je, při pečení neotevírat troubu, jinak nenafouknou.
Po mírném vychládnutí rozkrojíme zubatým nožem napůl.
Klasickým způsobem uvařte puding z uvedených surovin (jen bude trošku hustější) a po vychládnutí vmíchejte půlku másla. Podle chuti můžete ještě krém dosladit a poté naplnit do připravených věnečků.
Naskládejte je na tác a pocukrujte. Jsou výborné - chutnají jako žloutkové věnečky z cukrárny :o) Mi se jich podařilo z uvedených surovin udělat 50 kousků.
Zdroj: kuchařka „Vaříme zdravě, chutně a hospodárně“
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář