Jahodové pokušení
14. 2. 2010
Suroviny:
3 čistá pomazánková másla
120 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
cukr dle chuti
2 balíčky piškotů
kompotované jahody a broskve
strouhaná čokoláda
jahodové želé v prášku
Postup:
Pomazánkové máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme dohladka. Ve vedlejší nádobě ušleháme šlehačku se ztužovačem a obě hmoty smícháme dohromady a dobře promícháme.
Do igelitovým sáčkem vyložené dortové formy klademe piškoty, které zakápneme šťávou z kompotu (ne moc, ať není zákusek příliš mokrý). Potřeme připraveným krémem, posypeme strouhanou čokoládou, poklademe půlenými jahodami a broskvemi a vrstvíme. Poslední vrstvou bude ovoce, na které nalijeme připravené želé. Přes noc dáme do chladničky.
Krájíme na trojúhelníky a můžeme ozdobit šlehačkou