Tiramisu z Moravy
14. 2. 2010
Suroviny:
3 čistá pomazánková másla
120 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
cukr dle chuti
2 balíčky piškotů
2 dcl silné rozpustné kávy
mandlový likér nebo trošku rumu
kakao na ozdobu (ne Granko)
Postup:
Pomazánkové máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme dohladka. Ve vedlejší nádobě ušleháme šlehačku se ztužovačem a obě hmoty smícháme a dobře promícháme.
Do igelitovým sáčkem vyloženého srnčího hřbetu nebo kulaté dortové formy klademe piškoty, které zakápneme kávou smíchanou s likérem (ne moc, ať není zákusek příliš mokrý). Potřeme připraveným krémem, který posypeme kakaem. Vrstvíme. Poslední vrstvou bude krém hustě posypaný kakaem. Přes noc dáme do ledničky.
Krájíme na plátky nebo trojúhelníčky a můžeme posypat pouze kakaem nebo ozdobit zmrzlinou a šlehačkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář