Sloní žrádlo
11. 9. 2011
Suroviny:
1/2 kg měkkého salámu vcelku (Junior, šunkový)
3 cibule
1/2 sklenice kyselých okurek
2 lžíce oleje + 1 lžíce octa
1 lžička hořčice (dle chuti)
1 malý rajský protlak (100 g)
1/2 lžičky soli, špetka čili
3 kostky cukru
200 g majonézy (light)
Postup:
Salám nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku a nastrouhané okurky. Olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a čili mírně povaříme v kastrůlku, až vznikne hladká hmota, kterou necháme vychládnout, přelijeme salám a zamícháme. Po úplném vychládnutí přidáme majonézu a dobře zamícháme. Necháme uležet v lednici přes noc.
Podáváme na chlebíčky nebo jednohubky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář