Tvarohové knedlíčky
27. 2. 2010

Suroviny:
1 tvaroh (kostka)
4 lžíce hrubé krupice
1 lžíce polohrubé mouky
1 celé vejce (nebo sníh)
špetka soli
Postup:
Ze surovin zpracujeme těsto (pokud by bylo příliš řídké, klidně přidejte podle potřeby krupici nebo mouku) a necháme chvíli uležet. Pak tvoříme malé kuličky o průměru asi 2 cm a vaříme v osolené vroucí vodě 6-10 min. (musí vyplavat na povrch).
Podávají se buď pouze posypané mletým cukrem a polité rozpuštěným máslem nebo s dušeným ovocem.
Z těsta můžete vytvořit také plněné švestkové nebo jahodové knedlíčky, případně tvořit lžičkou malé nočky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář