Topinka Májka
11. 9. 2011
Suroviny:

(na dvě porce)
2 krajíčky staršího chleba
1 malá paštika Májka
2 vejce
olej na smažení
zelenina na oblohu
Postup:
Z krajíčku chleba vyřízneme střídku tak, aby zůstala kůrka neporušená, tu z jedné strany lehce osmažíme na oleji, otočíme a do středu nalijeme jedno rozmíchané a osolené vajíčko. Až je vejce napůl zapečené, vložíme do něj zbylou střídku, kterou jsme předem natřeli paštikou (paštikou do vajíčka). Chvíli opékáme, pak převrátíme a opečeme také z druhé strany
Hotovou topinku můžeme potřít kečupem, hořčicí nebo dozdobit zeleninou podle chuti. Je to opravdu dobrota.
Zdroj: recept mám od čtenářky mých stránek a zároveň mé „e-mailové přítelkyně“ Majky, která mi ho poslala na vyzkoušení. Původně prý byl tento recept uveřejněn před léty v časopise Mladý svět. Název jsem mu dala nejen podle Marušky (ať se mi to dobře pamatuje, ale taky podle její jmenovkyně paštiky :o)), která se v receptu používá). Tímto také děkuji za recept.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář