Lanýžové koule
1. 10. 2010
Suroviny:
275 g hořké čokolády
40 g másla
250 ml smetany ke šlehání
45 ml likéru
100 g sekaných ořechů
(nebo mandlí na posypání)
papírové košíčky
Postup:
1.fáze:
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme čokoládu (mícháme do rozpuštění), pak máslo nakrájené na kousky a nakonec likér. V chladničce necháme ztuhnout přes noc (možno přidat i 1 lžíci Maizeny pro lepší ztuhnutí).
2.fáze:
Druhý den odkrajujeme lžící větší kousky hmoty, kterou klademe do papírových košíčků (nemusíme tvořit pravidelné koule) a posypeme sekanými oříšky nebo mandlemi.
Zdroj: kamarádka Monika
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář