Linecké (i na košíčky)
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které se dá použít jak na linecké, tak na košíčky. Udělejte rovnou těsto ze 2 dávek a máte „2v1“ ;-) Pokud budete tvořit linecké, těsto vyválejte, vykrájejte formičkami nejrůznější tvary, upečte a slepte pikantní marmeládou (třeba rybízovou). Zdobit můžete bílkovou, citronovou nebo rumovou polevou nebo stačí jen pocukrovat.
V případě, že budete dělat košíčky (mimochodem jsou vynikající), naplňte těsto do formiček na košíčky a upečte. Po vychládnutí naplňte piškotovou náplní, namočte v čokoládě a ozdobte půlkou vlašského oříšku, mandlí, lentilkou nebo kouskem kandovaného ovoce. Můžete také použít na plevu bílou čokoládu nebo posypat barevným cukrovým máčkem nebo barevným kokosem