Ovocná přesnídávka
27. 2. 2010
Suroviny:
2 a 1/2 kg ovoce jablek
(mohou být i hrušky nebo meruňky)
1 l vody
300 g cukru
2 vanilkové pudingy
Postup:
Očištěně a nakrájené ovoce povařte s vodou a cukrem až změkne a řádně rozmixujte na jemnou kaši. Oddělte asi 1/5 vychládlé směsi a do ní vmíchejte 2 vanilkové pudingy. Vlijte do zbytku hmoty, promíchejte, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ještě horké naplňte do skleniček a asi 20 min. sterilujte při 100 st. C.
Přesnídávku děláváme už roky a je fakt výborná. Ocení ji zejména v zimních měsících vaše dětičky. Je to zdravá a chutná svačinka.
Z uvedená dávky vyjde 21 skleniček (malých, od přesnídávky)
Zdroj: přesnídávku dělám už roky a recept je od naší známé Olgy
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář