Pečený čaj s rumem
27. 2. 2010
Suroviny a postup:
1 kg červeného rybízu
1 kg jakéhokoli jiného ovoce
1 citrón
1 dcl rumu
2 lžíce skořice
1 kg cukru
1 vanilkový cukr
Rybíz a vybrané ovoce (borůvky, jahody, švestky, kromě banánů lze použít snad vše, i kompotované) nakrájíme na kousky a smícháme v pekáči s ostatními ingrediencemi. Z citronu jen dužninu. Cukr dáme spíše podle chuti, někdo má rád sladší někdo méně.
Pečeme v předehřáté troubě na maximum asi 30 minut, až ovoce zesklovatí. Horké plníme do skleniček tak, aby ovoce bylo ponořené pod tekutinou a otočíme dnem vzhůru. Vystydlé uchováváme v temnu a chladu.
Za sychravého počasí dáme 2 - 3 lžičky pečeného čaje do hrnku a zalijeme horkou vodou. Pro děti lze udělat variantu bez rumu.
Tip na tento vynikající čaj i s receptem a vzorkem na ochutnání jsem dostala od paní Danky Králové z Ostravy - moc děkuji :o)
Zdroj: evajzek z www.vareni.cz
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář