Sterilovaný salát z řepy a zelí
27. 2. 2010
Suroviny:
1 kg červené řepy
(povařené a nakrouhané)
1 kg bílého zelí
(nakrouhané najemno)
200 g cibule
(nakrájené na kolečka)
Nálev: 1/4 l octa
1/2 l vody
100 g cukru
sůl dle chuti
Postup:
Nejprve si připravíme nálev - ocet, vodu, cukr a sůl povaříme, přidáme cibuli, zelí a na závěr i řepu. Povaříme asi 10 min. Ještě teplé plníme do menších sklenic a sterilujeme 15 min.
Se stejným nálevem můžeme zavařovat i pouze strouhanou nebo krájenou červenou řepu. V tomto případě přidáme ještě strouhaný čerstvý křen.
Obě varianty jsou výborné a hodí se jako příloha k nejrůznějším pokrmům
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář