Zelenina do polévky
27. 2. 2010
Suroviny:
700 g mrkve
300 g celeru
400 g petržele
4 velké cibule
1 palička česneku
1 menší květák
petrželová a celerová nať
300 g soli
Postup:
Veškerou zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, smícháme se solí a plníme do malých skleniček od přesnídávky. Steriluje se asi 10 min.
Tuto vynikající směs používám do nejrůznějších polévek (čočková, fazolová, rajská, bramboračka atd.). Stačí 2-3 lžičky a skvěle nahradí např. Masox a polévky výborně dochutí i v zimě, kdy je zelenina dražší.
Zdroj: od mamči
Komentáře
Přehled komentářů
tak jsem právě udělala poloviční dávku, vyšlo mi nakonec 1 kg směsi, přidala jsem 150g soli a zavařila... mám 6 menších skleniček... díky za recept!!!
zelenina do polévky
(Lucka, 20. 6. 2011 13:53)