Zapékaný květák
2. 10. 2010
Suroviny:
1 menší květák
1 zakysaná smetana
100 g strouhaného eidamu
100 g krájené šunky
1 celé vejce
1 lžička kari koření
1 lžička Vegety
sůl
Postup:
Květák rozebereme na růžičky, které povaříme asi 10 min. v osolené vodě. Pak scedíme a jednotlivé růžičky naskládáme do zapékací misky, posypeme šunkou nakrájenou na kostičky a zalijeme sýrovou směsí. Tu připravíme tak, že v 1 zakysané smetaně rozšleháme 1 vajíčko, strouhaný sýr a ochutíme lžičkou kari koření a lžičkou Vegety.
Takto připravený květák dáme zapéct do trouby asi na 20 min.
Po zapečení nakrájíme na kostky a podáváme s vařenými bramborami a oblohou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář